Manu De Cort, bekend van De Cort Distillery , werd recent geïnterviewd door Andy De Brouwer. Hieronder vind je 2 filmpjes op instagram. Manu is een oud-cursist van deze opleiding die een succesvolle stokerij oprichtte in het mooie Pajottenland.
Meer info over deze stokerij vind je via https://decortdistillery.be/
Het eerste filmpje op instagram gaat over het stoken van London Dry Gin.
https://www.instagram.com/p/DCO1FcHN1oe/
Tijdens de opleiding destillaten en likeuren wordt er in het tweede jaar heel lang stilgestaan bij het zelf stoken van een eigen gin. De mogelijkheden lijken onbeperkt maar niet elke gin is even geslaagd. Eén van de aspecten van een goede basis is het het kunnen categoriseren van de verschillende botanicals. Bijvoorbeeld steranijs en kaneel hebben een zoete smaak, gentiaan is bitter, foelie en kardemom geven een kruidig aroma.
Een tweede filmpje gaat over de lancering van een nieuwe whisky: de Single Malt De Cort Distilleerderij Cask Strenght. Andy De Brouwer geeft een gedetailleerde smaakvolle omschrijving:
https://www.instagram.com/p/C9pe2Cfifuf/
In het tweede jaar van onze opleiding wordt er whisky gefermenteerd en gestookt. Zelf leren whisky maken: men dient de smaken van de verschillende granen leren kennen, er zijn verschillende stookmethodes, welke aangepaste gistrassen kan men gebruiken en nog zoveel meer.
Maak jouw eigen website met JouwWeb